دسته بندی مقالات

انوانتر چیست؟

1402/06/06
52
admin Imani
انوانتر چیست؟

انوانتر در واقع یک واژه فرانسوی است که از سال‌ها پیش از زمان بلژیکی‌ها در امور گمرکی استفاده می‌شود. این کلمه به معنی صورت برداری از کالای مرسوله در انبار گمرک است. بر اساس ماده ۹۹ آیین نامه قوانین گمرکی، این اجازه به صاحب کالا داده شده که در فرایند ترخیص کالا از گمرک، برای بازدید کالای وارداتی اقدام کنند و اگر لازم بود تعرفه دقیق تری تعیین شود. البته صاحب کالا باید با حضور مامور اعزامی رجوع کند؛ به این صورت که مامور گمرک باید مراقب و ناظر باشد تا فرآیند بر اساس آنچه صاحب کالا در درخواست نامه خود گفته انجام شود. دنیای صادرات و واردات کالاها، دنیای بسیار پیچیده و بزرگی است؛ بیشتر افراد این عبارت را در زمان واردات از چین می‌شنوند. طبیعی است که برای رسیدن به موفقیت در این حوزه نیاز به آشنایی با اصطلاحات کاربرد آن دارند؛ به این ترتیب در این مطلب از شرکت بازرگانی الین، در خصوص یکی از اصطلاحات پرکاربرد در این حوزه صحبت می‌کنیم.

 

 

درباره انوانتر بیشتر بدانید

در فرایند ترخیص کالا، صاحب کالا یا نماینده قانونی او پیش از تسلیم اظهارنامه باید اسناد مالکیت و تقاضانامه کتبی را ارائه کند و با موافقت گمرک می‌تواند کالای خود را بازبینی کند. به این ترتیب در زمان ترخیص کالا از چین اجازه دارید تا بسته‌های کالای خود را وزن کنید و حتی آنها را باز کرده و محتویات آن را هم بررسی کنید. در فرایند صورت برداری و بازبینی کالا، ماموری ناظر حضور می‌یابد تا پیش از هر اقدامی مشخصات ظاهری کالا را از نظر دست خوردگی، سالم بودن، علامت، نوع بسته و سایر موارد صورت جلسه کند. در نهایت به صاحب کالا اجازه باز کردن آن را می‌دهد. مامور ناظر وظیفه دارد تا مطمئن شود بر اساس آنچه صاحب کالا در درخواستنامه خود گفته، فرایند انجام می‌شود.

همچنین شما به عنوان صاحب کالا می‌توانید کار تعویض لفاف، خشک کردن کالا و نمونه برداری هم انجام دهید. همه این اقدامات با هدف به دست آوردن مشخصات و اطلاعات از کالای مذکور انجام می‌شود. البته همه این کار ها باید بعد از دریافت اجازه از طرف اداره گمرک و تحت نظارت ماموران گمرکی انجام شود. بر اساس قوانین گمرکی اگر در فرایند بازبینی کالا به خاطر باز و بسته شدن کالا به محتویات آن خسارتی وارد شود، گمرک هیچ مسئولیتی نداشته و برای تخفیف در حقوق گمرکی و پرداخت خسارات، سود بازرگانی و سایر عوارض گمرکی هیچ کاری نمی‌کند. همچنین اگر صاحب کالا بخواهد برای بازدید محتویات بسته‌ها اقدام کند یا بقیه اقداماتی که به تغییر در بسته‌بندی نیازمند است و دست خوردگی کالا در آن انجام می‌شود، شخص باید در درخواست خود به صورت واضح و تفکیک شده همه موارد را به شکل مکتوب قید کند.

 

منظور از انوانتر چیست؟

انوانتر یا موجودی به همه کالاها، اقلام و موادی که یک تجارت جهت فروش در بازار برای کسب سود نگهداری می‌کند، گفته می‌شود. به عنوان مثال اگر یک شرکت بازرگانی از وسیله نقلیه برای تحویل کالا به مشتریان خود استفاده کند، فقط چیزی که حمل می‌شود کالا محسوب شده و وسیله نقلیه یک دارایی است.

 

تعریف انوانتر با توجه به صنعت

صنعت تولید

در تجارت‌های تولیدی، انوانتر فقط محصول نهایی آماده فروش و تولید شده نیست، بلکه مواد اولیه به کار رفته در تولید و کالاهای نیمه تمامی که در کف کارخانه و یا انبار وجود دارند هم انوانتر محسوب می‌شوند. مثلاً برای یک تولید کننده کیک، انوانتر همه بسته‌هایی که آماده فروش هستند، کیک‌هایی که هنوز بسته‌بندی یا خنک نشده‌اند، آنهایی که برای بررسی کیفیت کنار گذاشته می‌شوند و همه مواد اولیه مثل آرد، شیر و شکر هم شامل انوانتر می‌شوند.

 

بخش خدمات

با توجه به اینکه در صنعت خدمات مبادله سهام فیزیکی وجود ندارد، انوانتر کالا کاملاً ماهیتش نامشهود است؛ به این ترتیب موجودی صنعت خدمات بیشتر مراحل قبل از فروش را شامل می‌شود. مثلاً موجودی برای یک شرکت مشاوره بازرگانی، همه اطلاعات جمع آوری شده برای یک پروژه را شامل می‌شود یا اینکه یک اتاق خالی در صنعت هتل داری موجودی محسوب می‌شود.

با جمع‌بندی از مطالب بالا اینگونه می‌توان گفت که دارایی نامشهود یا مشهود، دارایی که ارزش مبادله داشته باشد یا بتواند به درآمدزایی برسد یا دارایی که هنوز مراحل تولید آن تمام نشده اما برای فروش در بازار آماده می‌شود، همگی شامل انوانتر هستند.

انواع مختلف انوانتر

مواد خام

مواد اولیه همه مواردی را شامل می‌شود که جهت تولید محصول نهایی فرآوری می‌شوند. زمانی که درباره مواد خام صحبت می‌شود، ضروری است که درک کنید مواد خام مورد نیاز یک شرکت تولیدی می‌تواند محصول جانبی یک فرایند باشد یا از یک تامین کننده خریداری شود.‌ در یک شرکت تولیدی مواد اولیه می‌تواند از تامین کنندگان مختلف و حتی به صورت خرید از چین تامین شود.

 

کار در حال انجام

وقتی که مواد اولیه برای فرآوری ارسال شده‌اند اما هنوز به عنوان کالای نهایی شناخته نمی‌شوند، این بخش از فرایند به عنوان کار در حال انجام در نظر گرفته می‌شود. مثلاً در یک شرکت تولیدی کیک بعد از اینکه فرآوری مواد اولیه و قالب‌گیری کیک‌ها انجام شد، قبل از اینکه بسته‌بندی نهایی صورت گیرد، کیک‌ها را از نظر کیفیت بررسی می‌کنند. همه کیک‌هایی که در صف بررسی کیفیت هستند به عنوان مرحله کار در حال انجام به شمار می‌روند. یعنی کار در حال انجام همه مواردی را شامل می‌شود که پردازش شده‌اند ولی برای فروش آماده نیستند.

 

 

کالاهای نهایی

کالاهایی که مراحل پردازش آنها به پایان رسیده آخرین مواردی هستند که برای فروش در بازار ارسال می‌شوند. این کالاها همه مراحل تولید و کنترل کیفیت را گذرانده‌اند؛ به این ترتیب برای تولید کننده کیک، بسته‌های کیک که بعد از به پایان رسیدن بررسی‌های کیفی برای فروش راهی بازار می‌شوند، کالای نهایی هستند.

 

مدیریت انوانتر چه مزایایی دارد؟

از گم شدن کالا جلوگیری می‌کند

به دلایل زیادی ممکن است گم شدن کالا اتفاق بیفتد که از مهمترین آنها در حین حمل و نقل، مفقود شدن در انبار یا کلاهبرداری کارکنان است. اگر مدیریت موجودی به صورت موثر انجام شود، از هدر رفت و از دست رفتن کالاها جلوگیری شده به این ترتیب یک مزیت قابل توجه به دست می‌آید.

صرفه‌جویی در هزینه

کالاها و موادی که در انبار برای زمان طولانی نگهداری شده‌اند یا اینکه تاریخ مصرف گذشته، فرسوده و آسیب دیده هستند باید از بین بروند؛ چون که برای برآورده کردن نیازهای تجاری مناسب نیستند. اما اگر موجودی به صورت مداوم و دقیق بررسی شود، این گونه ضایعات غیر ضروری اتفاق نمی‌افتد. هزینه ذخیره سازی معمولاً مقدار ثابتی ندارد و با توجه به اندازه و مقدار کالایی که ذخیره می‌کنید، همچنین محصولات بیش از حد حجیم و موجودی کالای زیاد، باید از تجهیزات پیشرفته‌تر استفاده کرد که هزینه را بالا می‌برند.

هزینه‌های دیگری مثل کارگران، آب، برق و غیره هم هستند که باعث افزایش هزینه نگهداری می‌شوند. به این ترتیب نیاز است که کالاهایی با هزینه ذخیره سازی زیاد یا موجودی بالا زودتر شناسایی و مدیریت شوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *